HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2014.09.29. 13:55 arnifi

Karnyújtásnyira a diplomától

Nyelvtanárként nap mint nap találkozom olyan fiatalokkal, akik sikeres főiskolai, egyetemi záróvizsgát tettek, mégsem hajtják esténként nyugodtan álomra a fejüket. Ennek oka, hogy nem kapnak képzettségüknek megfelelő munkát, mert nincs oklevelük a nyelvvizsga hiánya miatt.

Mindenki mást hoz fel mentségére, és úgy vettem észre, hogy legtöbben rajtuk kívül álló okokkal magarázzák ezt a helyzetet: nincs kötelező nyelvóra a felsőoktatásban, középiskolában sok tanárváltás történt, ezért sohasem haladtak a tananyaggal, a fizetős nyelvtanulási formák túl drágák stb. Ezen kívül rengeteg emberre jellemző a halogatás, aminek az a veszélye, hogy sokan csak sodródnak az árral, nem hoznak tudatos döntéseket. Amióta elindult a kreditrendszer és a hallgatók önállóan döntenek mikor, milyen sorrendben fejezik be a tanulmányaikat, egyre többen fejezik be a tanulást három, illetve öt év helyett hat, hét, esetleg nyolc év alatt. Kutatásokat végeztek több száz diák bevonásával, hogy kiderítsék, miért húzzák az időt. A lustaság és a túlvállalás mellett a leggyakoribb ok az, hogy számosan nem készítenek ütemtervet, nem képesek határidőre felkészülni.

Igazság szerint a tanulók időbeosztását semmilyen külső rendszer nem szabályozza! Ugyanez a helyzet a nyelvtanulással is.

Hogy ne porosodjon a tanulmányi osztályokon a sok kiadatlan diploma, az állam segítő kezet nyújtott ezeknek a fiataloknak a Diplomamentő program meghirdetésével, ami a nyelvvizsgára felkészítő képzéseken való részvételt támogatja. Azokat a hallgatói jogviszonyban már nem álló, államvizsgát tett uniós polgárokat célozza meg, akik nem rendelkeznek a diplomájukhoz szükséges nyelvvizsgával. A program tanfolyamain általános nyelvvizsgára készítenek fel, cél a komplex (írásbeli és szóbeli) középfokú nyelvvizsga letétele. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) honlapján összesen 30 ezren regisztráltak, ebből a tervek szerint 13 730-an vehetnek majd részt  az ingyenes tanfolyamokon.

Nyelviskolánk is szeretne a hasonló helyzetben lévő fiataloknak segíteni. Azok, akik nem vesznek részt az ingyenes képzésben nálunk fél áron tanulhatnak. Mindössze két feltétele van: igazolniuk kell, hogy letették a záróvizsgát, valamint az előzetes tudásszint felmérésen el kell érniük az ILS Nyelviskola szintrendszere szerinti hetes tanfolyami szintet.  

Itt az idő, vége a halogatásnak! Kezdd el a tanfolyamot most, és kapd kézhez a várva várt nyelvvizsga bizonyítványt, és ami ennél is fontosabb, a hőn áhított diplomádat!

Rozsnyai Aliz 

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvvizsga középfokú felsőfokú Diploma Diplomamentő


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr576741637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása