HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2007.04.14. 13:01 arnifi

Nyelvtanulás az internet segítségével

Az olvasás segíti a nyelvtanulást. Akkor is, ha a szöveg magasabb szinten van, mint a tanuló nyelvi szintje. Az a tény, hogy valakit valami igazán érdekel, az megsokszorozza a befogadásra való készséget, így először is érdemes eldönteni, hogy milyen témák érdekelnek igazán minket. Ezt követően beírjuk valamelyik idegen nyelvű keresőbe a kulcsszavakat és máris szövegek százait olvashatjuk kedvenc témánkról.

Az olvasás akkor is jól működik, ha az ember jó néhány szót nem ért. Nem szükséges azonnal szótárazni mindent. A szövegösszefüggésből, a címből és a szöveg témájából már eleve sok minden kiderülhet. Akkor is tudja pótolni agyunk a hiányzó láncszemeket, míg végül egy értelmes egész bontakozik ki. Az is nagy előny, hogy az olvasással önkéntelenül ránk ragad néhány olyan nyelvtani struktúra, melyet korábban nem ismertünk még, mégis lassan az olvasás által szerkezete, szókincse, sőt jelentése is lassan kibontakozik.

Én magam politikai, közéleti cikkeket olvasok. Mit vélnek mások országunk hétköznapjairól? Mit gondolnak külföldön Gyurcsány Ferencről, Orbán Viktorról, Sólyom Lászlóról és más ismert személyiségről. Egyszerűen beírom nevüket a keresőbe és máris cikkek hada jelenik meg számomra, hogy nekem kedves témákról olvashassak idegen nyelven. Nincs ettől élvezetesebb kaland és tanulás egyszerre.

http://uncyclopedia.org/wiki/Ferenc_Gyurcs%C3%A1ny

http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Orb%C3%A1n

A fenti pusztán két példa arra, hogy milyen könnyű idegen nyelven olvasni az interneten bárki kedvenc témáiról.

1 komment · 1 trackback

Címkék: internet tanulás nyelv


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr7561023

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikka100 2007.09.27. 14:03:29

Emellett az interneten rengeteg ingyenes nyelvtanító/szótanító játék található.
Van köztük gagyi, de vannak igazán jók is.
Néha több órát tanulok (játszok) így.


jatekanyelvtanulas.blog.hu
süti beállítások módosítása