HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2012.04.14. 20:04 RozsAliz

A nyelvtanár válaszol

A "Nyelvtanár válaszol" című rovatunkhoz érkezett ez a két kérdés:

"EURO középfokú szóbelire készülök, kaptam picture storykat gyakorláshoz. Két kérdésem van: 1.: Néha nem értem a történetet, nehéz rájönni miről szól. Az egyik picture storyt például az osztálytársam teljesen máshogy értelmezte mint én. Az nagy baj lesz a vizsgán ha félreértem, pontlevonás jár érte? 2.: Nekem túl kevés a két perc, mert kb. csak a feléig jutok el. (szeretek beszélni :) Kötelező befejezni, nem baj ha csak a felét mondom el? Köszönöm a választ."

(Stupid Girl jeligére)

 

Kedves "Stupid Girl"!

Én nem neveznélek "stupid"-nak. Nem árt tisztázni a vizsga előtt ezeket az apróságnak tűnő, ámde fontos dolgokat.

A szóbeli vizsga szerves része a picture story. Tíz perc felkészülési időt kapsz jegyzetelésre. A vizsgán belepillanthatsz a jegyzeteidbe, de nem olvashatod fel, amit írtál! Tíz perc sokszor kevés a felkészüléshez, hiszen értelmezni kell a képeket, meg kell fogalmazni a történetet, és ki kell keresni a szótárból a számodra ismeretlen szavakat. Megnyugtatlak, gyakran térnek el a vizsgázók az eredeti történettől. Ez nem baj, addig, amíg nem esnek túlzásokba, és nyelvileg helyesen, választékos stílusban adják elő a sztorit. Mondd bátran azt, amit gondolsz, csak arra törekedj, hogy a legjobb tudásod szerint teljesíts! Ezért nem vonunk le pontot.

Mindenkinek kötelezően két perce van arra, hogy elmondja a történetet, ez előírás. Nem probléma, ha  nem jutsz el a végéig ennyi idő alatt, de próbáld meg az alatt a százhúsz másodperc alatt a lehető legjobbat kihozni magadból!

Sok sikert!

 

Várjuk kérdéseiteket a nyelvtanulas@ilsnyh.hu e-mail címre!

 

Rozsnyai Aliz

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr194431293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása