HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2012.04.24. 10:35 RozsAliz

Nem értük be tízzel! 8+4 szép angol szó

 

Március 15-én a nyelves blogon egy izgalmas játékot hirdettünk meg. Kíváncsiak voltunk melyek azok az angol szavak, amelyeket az angolul beszélők és tanulók szépnek találnak. Ahogy Kosztolányi összegyűjtötte a tíz legszebb magyar szót, mi azt tűztük ki célul, hogy a tíz legszebb, legnépszerűbb angol szót szedjük csokorba.

 

Nagy lelkesedés övezte a játékot, rengetegen "aktiválták" a szókincsüket. Sokan a szavak jelentését tartották fontosnak, mások hangzás alapján szelektáltak.  A beérkezett szavak közül feltettük facebookra azt a húszat, amire a legtöbben voksoltak. Ekkor, mivel célunk a legszebb tíz szó kiválasztása volt, kértük az oldalra látogató játékos kedvű gyerekeket és felnőtteket, hogy lájkolással válasszák ki kedvenceiket. Megígértük, hogy a lájkolók között egy meglepetés ajándékot sorsolunk ki.

Április 22-én lejárt a határidő. Nagy izgalommal gyűjtöttük ki a preferált szavakat. Nyolc szó abszolút befutó lett, viszont még négy szó azonos számú szavazatot kapott!

 

A tíz legszebb szó helyett következzék a nyolc + négy legszebb angol szó:

I.                   HOPE

II.                DREAM

III.             RAINBOW

IV-V-VI. SWEET, LOVE, HEAVEN

VII-VIII. LOVELY, UNBELIEVABLE

+ négy:

BEAUTY, BUTTERFLY, LULLABY, SUNSHINE

 

A meglepetés ajándékot Ujhelyi Viktória nyerte, aki egy 5000 ft-os nyelviskolai utalvánnyal lett gazdagabb. Gratulálunk!

 

Az ILS Nyelviskola csapata nevében mindenkinek köszönjük a részvételt!

 

R.A.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr424470254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása