HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2012.03.27. 14:44 RozsAliz

Hogyan lehetünk sikeres nyelvtanulók?

Nyelviskolánk minden évben lehetőséget ad arra, hogy angolt és németet tanuló hetedik és nyolcadik osztályos diákok ösztöndíjat szerezzenek. Ahhoz, hogy ingyen tanulhassanak egy, vagy akár több idegen nyelvet is, mint a mesében a királyfinak, ki kell állniuk egy próbát, ami nem más, mint egy írásbeli teszt. A legjobbak intézményünkben tovább csiszolják tudásukat, aki ügyes akár a felsőfokú nyelvvizsgáig is eljut, ami már „nem semmi”!

 

Akik szeretik a nyelvet és könnyen elsajátítják a kiejtést, a nyelvtant, és mint a szivacs, úgy szívják magukba a szókincset, azok is keményen megdolgoznak azért, hogy megtanuljanak egy idegen nyelvet. Ahhoz, hogy folyékonyan beszéljenek és megértsenek egy olvasott vagy hallott szöveget, még a legtehetségesebbek is "vért izzadnak" néha, sajnos a tudást nem lehet „tölcsérrel a fejünkbe önteni”.

Az ILS Ösztöndíj versenyre jelentkező nebulókat arról faggattam, hogyan és mióta tanulják a nyelvet, illetve milyen tanulási módszereket javasolnak sorstársaiknak.

A megkérdezettek több éve foglalkoznak a választott idegen nyelvvel, sokan közülük tagozatos iskolába járnak. Akik nem emelt óraszámban tanulnak, azok vagy magántanárnál, vagy nyelviskolában pallérozzák az elméjüket. Fontos számukra a megmérettetés, ezért rendszeresen jelentkeznek nyelvi versenyekre, próbanyelvvizsgára, hogy visszajelzést kapjanak a meglévő tudásukról. A sikerhez nélkülözhetetlen egy olyan tanár, aki megszeretteti a nyelvet, és képes kihozni a diákokból a legjobbat. Ezen kívül a versenyzők kiemelték a szókincsfejlesztést, valamint azt, hogy érdemes minden nap idegen nyelvű csatornát nézni a tévében. Beszélgetőtársaim tervei között szerepel a felsőfokú nyelvvizsga letétele, és az sem kizárt, hogy a jövőben külföldön vállalnak munkát.

„Ha beszéli valaki az adott ország nyelvét, könnyű!” – jegyezhetik meg egyesek csípősen. A lehetőség adott mindenki számára… az ILS tárt karokkal várja a jelentkezőket!

 

Rozsnyai Aliz

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr504343614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása