HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2007.04.23. 15:00 arnifi

Csoportban vagy egyedül?

Szerintem ez az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, ha valaki nyelvet akar tanulni. A legtöbben úgy gondolják, hogy a magántanár mindig, mindenkinek jobb megoldás, mint egy nyelviskolai csoport.

Persze, ha az iskolai nyelvoktatás 18-20 fős csoportjaiból indultok ki, ahol helyettesítések stb. okán nem ritka a 30 fős (!) összevont csoport, akkor ez tényleg így van. A nyelviskolák azonban, az én tapasztalataim szerint, egyre inkább törekszenek arra, hogy a diákok kis, max. 10-12 fős csoportokban tanuljanak. Gyakran a csoportok igazi kis közösségekké alakulnak, akik a magánéletben is összejárnak, e-maileket, sms-eket váltanak Egy ilyen társaság nem csak a hangulat miatt segíthet a motiváció fenntartásában. Vagy Ti még sosem éreztétek, hogy X. Y. nem lehet jobb nálatok, ezért inkább mégis átismétlitek a szavakat még egyszer? Őszintén...

Ha magántanárhoz jársz, vagy egyéni órákat kapsz, mindezekről lemaradsz. Nincs partnered, akivel párban tudnál dolgozni, a hasonló képességű társakkal való kommunikáció teljesen kimarad. Mindig a tanárral beszélni, mindig hozzá mérni magad legalább annyi frusztrációt rejthet magában, mint motivációt.

De ne feledkezz meg arról sem, hogy itt nem tudsz elbújni, nem számíthatsz arra, hogy valamelyik társad majd megmondja a megoldást, és nem kell kivárnod a többieket egy-egy feladatnál. Egyéni igényeidet sokkal jobban tudja követni a tanár és a tanítandó tananyag is. Szóval gazdasági értelemben jobb befektetés.

Mindenesetre, mielőtt elszánnád magad a beíratkozásra vagy elkezdenél magántanárt keresni, gondold végig, mit akarsz, mit tudsz vállalni, mennyi időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt tudsz minderre fordítani, hogy ne érjen csalódás,hanem hosszú távon is sikeres legyen nyelvtanulásod.

Írta:Anikó

Szólj hozzá!

Címkék: csoport nyelv nyelvoktatás magánóra


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr7260766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása