HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2007.04.10. 11:55 ilsnyelviskola

„A magyarok csak Mozartot ismerik?”

10 éves jubileumát ünnepli a hétvégén (péntek-szombat) a népszerű ÖSD nyelvvizsga Nyíregyházán. Ebből az apropóból a nyíregyházi ILS Nyelviskola „A magyarok csak Mozartot ismerik?” címmel meghirdette a szomszédos megyék középiskolásainak szóló versenyét. A több mint 200 nyelvtanulót felvonultató 51 csapat feladata az, hogy rácáfoljon a feltett kérdésre, és egy híres, de Magyarországon talán nem annyira ismert osztrák személyt és annak munkásságát 10 percben, német nyelven, minél érdekesebben bemutassa, illetve színpadra vigye. A résztvevő csapatok egy írókból, zeneszerzőkből, színészekből, képzőművészekből álló listából választhatták ki azt a személyt, akit be szeretnének mutatni. A zsűri tagjai egyébként a résztvevők kreativitása, a produkciók tartalma, valamint nyelvi minősége alapján ítélik oda pontjaikat.
Tóth Zsolt az ILS nyíregyházi ÖSD vizsgatitkára (a verseny főszervezője) szerint a jelentkezők nagyságrendjét valószínűséggel a 10 éve töretlen népszerűségnek örvendő, megbízható ÖSD nyelvvizsga indokolja, hiszen az ÖSD segítségével az utóbbi években több ezer vizsgázó tett tanúbizonyságot német nyelvtudásáról. A nagy érdeklődés másik oka feltehetően abban keresendő, hogy nagyszerű nyeremények tették vonzóvá a versenyt, hisz az első három helyezett csapat minden tagja több tízezer forintos vizsgautalvánnyal, tanfolyami utalvánnyal, valamint értékes könyvnyereményekkel lesz gazdagabb. Mindezeken felül a győztes csapat a felkészítő tanárával együtt három napot tölthet az osztrák fővárosában a bécsi Collegium Hungaricum és a budapesti Osztrák Kulturális Fórum támogatásának köszönhetően.
Az esemény a szó legszorosabb értelmében ünnepnek ígérkezik, hiszen a Vikár Sándor Zeneiskola hangversenytermében két napig látványos produkciókkal rukkol elő több mint kétszáz diák. A rendezvény nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3 komment

Címkék: német tanulás vetélkedő nyelv nyelvvizsga ösd ils nyíregyháza


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr9156732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adél 2007.04.11. 20:29:55

Jajj én már nagyon izgulok és továbbra is zseniális ötletnek tartom a rendezvényt...Gratulálok a kitalálónak még 1x
és milyen igény van rá.....

Nur ein Falco 2007.04.14. 21:05:56

Élveztem a versenyt nagyon, csak nem értettem néhány dolgot. (nem német szövegre gondolok)

"Hm..?" - es war sehr witzig

adel 2007.04.15. 23:23:31

Ich fand "hm..." auch sehr witzig....
so...tök jó volt a verseny, bár nem értünk el "eredményt", én ezt az élményt nem adnám semmiért, nagyon csúcs volt. Gratuláció még 1X a BÁNKIS fiúknak, ők voltak a legjobbak...nekem...
süti beállítások módosítása