HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

2012.08.07. 15:40 arnifi

Hogyan válasszunk nyelviskolát?

Hogyan válasszunk nyelviskolát?

 

Az idegen nyelv tanulása egy másik ország kultúrájának megismerését is jelenti – ám ha elkapkodjuk, könnyen csalódás lehet a vége. Angol, német, orosz vagy más nyelven akkor tudunk majd szépen szólni, hatékonyan kommunikálni, nyelvvizsgát tenni, ha már az iskolaválasztásnál alaposan körülnézünk. Biztos alapokon nyugvó döntést kell hoznunk, amelyről sok esetben csak évek múlva derül majd ki, hogy valóban helyes volt-e.

 

Számos apró jele lehet annak, ha egy képző intézmény kínálata nem elég színvonalas és időtálló. Ennek kiderítésére több, a nyelvtanulással kapcsolatos kérdést érdemes feltenni az ügyintézőnek, recepciósnak. A válaszokból ki lehet következtetni, mennyire komoly a képzőintézmény.

 

Fontos kérdés, hogy alapos tudásszint-felmérés működik-e az iskolában. Ez a mérés milyen pontossággal képes megmondani, hogy hány tanórát és mennyi otthoni munkát kell végeznie a nyelvtanulónak, hogy eljusson a céljához, ami sok esetben a közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga. Egy hiteles, nagy tapasztalattal rendelkező nyelviskola teljesen kezdő szintről már akár 500-550 tanóra alatt el tudja juttatni a nyelvtanulót B2 szintre. Ha ettől sokkal több órát kell venni ezért a célért, ott a hatékonysággal nehézségek lehetnek.

 

Azt is fontos látni, hogy a szintfelmérésen tett megállapításokért tud-e felelősséget vállalni az intézmény, azaz, ha egy diáknak a felmérés alapján 200 órát kell vennie a kitűzött nyelvvizsgacélig és lelkiismeretesen betartja a tanfolyami elvárásokat (jelenlét, otthoni készülés), akkor az iskola vállal-e garanciát a sikeres nyelvvizsga elérésére.

 

Beszédes adat az is, hogy a nyelviskolában tanuló diákok hány százaléka tesz elsőre sikeres nyelvvizsgát. Ha ez a szám magasabb, mint 80-90%, akkor nagy esélyünk van arra, hogy mi is a sikeres vizsgázók táborát gyarapítjuk hamarosan.

 

Érdekes lehet tudni még, hogy a nyelviskola egyben nyelvvizsgahelye is egy vagy akár több államilag elismert nyelvvizsgának és hány sikeres nyelvvizsga születik az adott helyen egy tanév alatt. Ha ez a szám magas, akár több száz évente, arra lehet következtetni, hogy nagy tapasztalattal rendelkeznek e tekintetben is az iskola nyelvtanárai.

 

Ha a fenti kérdések mindegyikére megnyugtató, igazolható választ kaptunk, meglehetősen nagy biztonsággal mondhatjuk: „Ide érdemes beiratkozni!”

Szólj hozzá!

Címkék: német angol nyelvvizsga könyvesbolt nyelvtanfolyam nyelviskola középfok felsőfok Nyíregyháza ILS


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr344700270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása