HTML

Az ILS Nyelviskola blogja

Idegen nyelven tudni kell - mi ebben segíthetünk.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2012.03.29. 10:56 RozsAliz

Tippek angol szóbeli nyelvvizsgára készülő diákoknak

Van tévéd otthon, ugye? Keress egy angol nyelvű csatornát, és amikor kedved szottyan, nézd legalább fél óráig! Figyelj oda, ízlelgesd, utánozd a kiejtést! Ha nem értesz meg mindent, ne ess pánikba! Nem kell hosszú ideig nézned, csak addig amíg el nem fáradsz, tudsz koncentrálni. Minden nap tedd ezt, meglátod egy idő után egyre több mindent meg fogsz érteni.

Nézz minél több filmet, dvd-t angol nyelven! Ha még nehezen érted meg, feliratozva is nézheted, de csak angolul!

Amikor szól otthon a rádió vagy a tévé, figyeld amit mondanak, próbáld meg lefordítani a hallottakat! Ez nagyon jó játék! Amikor felcsendül egy angol nyelvű dal, figyeld a szöveget és fordítsd magyarra,  memorizáld vagy énekeld hangosan! 

Lapozd fel a napi sajtót, a cikkeket, hirdetéseket próbáld meg magyarról angolra fordítani!

Munkába vagy iskolába menet is lehet gyakorolni. A buszon ’filózz’, figyeld a körülötted lévő embereket, gondolatban fordítsd le a beszélgetésüket! Olvasd a hirdetőtáblákat, feliratokat,   fordítsd le amit látsz!

Készíts magadnak TÉMA kártyácskákat! Minden egyes lapra írj fel egy témát: például sport, utazás, hobbi, szórakozás, időjárás satöbbi. Minden nap találomra húzz egy kártyát, szedd össze a gondolataidat a megadott témakörről! Az a legjobb ha fennhangon mondod, így szokod a saját beszédhangodat idegen nyelven.

Amikor boltban vásárolsz, étteremben rendelsz, a párbeszédet ismételd el magadban angolul!

Neked is van tipped? Írd meg e-mail címünkre: nyelvtanulas@ilsnyh.hu

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nyelves.blog.hu/api/trackback/id/tr434347570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása